Sport

Egyre népszerűbb a SUP Magyaroszágon is

Az állva evezés (SUP) az elmúlt években lett igazán népszerű Magyarországon. Ez a sport nagyszerű kikapcsolódást nyújt mindenki számára. A SUP – Stand Up Paddle gyors elterjedését annak köszönheti, hogy a deszkák már felfújható verzióban is kaphatók.

Ennek köszönhető hogy nincs gond a tárolással, az evezés végén egyszerűen leereszthetjük deszkát és el tehetjük a táskájába. Ezután a csomagtartóban téve magunkkal vihetjük.

A könnyű szállíthatóság állnak köszönhetően szinte bárhol űzhetjük ezt a sportot.
SUP-ot több formában is űzhetjük, evezhetünk kényelmesen, tehetünk hosszabb túrákat, jógázhatunk, evezhetünk a kutyánkkal, vagy akár intenzív edzést is végezhetünk a deszkán.

A legnépszerűbb SUP-os helyszínek a Balatonon, a Velencei-tavon a Tiszat-ónál és  Dunán találhatók meg. Csodálatos természeti környezetben evezhetünk és nagyon közelről láthatjuk a vízvilág egyébként rejtett részét.

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a sportot akkor elsőként azt javasoljuk, hogy bérelj deszkát és próbáld ki egy-két órában, hogy mennyire jön be neked ez a sport. A legtöbb SUP kölcsönzőben ellátnak tanácsokkal is vonatkozóan, hogy hogy érdemes elkezdeni evezni.

Ha megtetszik a sport akkor menj el egy profi oktatásra, ahol egy két óra alatt elmagyarázzák a legfontosabb biztonsági és technikai tudnivalókat.

Ezek után sokkal biztosabban és bátrabban fogsz evezni és élvezni fogod a SUP nyújtotta felejthetetlen élményeket.

Ha SUP deszkát vennél, akkor nagyon sok körülményt kell figyelembe venned, hogy a megfelelő deszkát válaszd ki magadnak. Figyelned kell a méreteidre, arra, hogy mire fogod használni a deszkát. Nem mehetsz el a garancia kérdése mellett és a technológiákkal is tisztába kell kerülnöd. Sokan nem gondolják, de ez a sport is rendkívül összetett, ha magas szinten szeretnéd űzni.

A SUP deszkák két nagy csoportja, a felfújható és a merevtestű board. Az előbbi a szállíthatóság és a tárolás bajnoka, míg a merev társaik a teljesítményben domborítanak igazán.

A SUP tesztelés is elérhető már egyre több kölcsönzőben és bérlési ponton, így megkönnyítheted a választást azzal, hogy személyes tapasztalatokat szerzel az egyes típusokról.

Similar Posts