SUP

SUP-ozz Balatonfenyvesen

A Badacsony a Balaton egyik ikonikus képe. Sziluettjét mindenki ismeri, főlag azok, akik vele szemben a déli-parton strandolnak sokat. Az utóbbi éve legnépszerűbb strandeszköze kétségtelenül a SUP, sok helyen lehet már bérelni SUP-ot Balatonfenyvesen is.

Az egyik legjobb helyszín a Yellow SUPmarine kölcsönző, ahol nem csak bérelni, hanem oktatásokon és túrákon résztvenni is lehet. Ha tehát kezdő vagy, akkor mindenképpen érdemes őket felkeresned, mert nem csak egy lapátot nyomnak a kezdbe, hanem elmagyarázzák az alapokat és így élmény lesz az első evezés is!

Hogy mi kell az állva evezéshez?

Egy kis elszántság, jó idő, egy deszka és egy evező. A megfelelő méretű SUP kiválasztása nagyon fontos, mert óriási mértékben megkönnyíti a felállást, ha nem az alulméretezett boardon próbál felállni valaki.

Először persze érdemes egy kicsit térdelve evezni, megtanulni az irányítást, a megállást és megtapasztalni, hogy miként viselkedik/reagál a deszka a mozgásunkra.

Ha ezek megvannak, akkor a keresztve fektettet evezőre támaszkodva álljunk fel majd a lehető leggyorsabban tegyük a lapát tollát a vízbe, mert ez tovább növeli a stabilitásunkat.

Gyakori kezdő hiba, hogy az evezővel integetnek a levegőben, ahelyett, hogy a vízbe tennék és támaszkodnának rá az egyensúlyozás közben.